cleft
cright

FIM pasākums Spānijā

 
MŪS ATBALSTA

Atpakaļ



Starptautiskās motoru – tehnisko sporta veidu federācijas apvieno spēkus

 

Sestdien 4.jūnijā Barselonā (Spānijā) FIM (Starptautiskā Motociklistu federācija) rīkoja tikšanos ar citām starptautiskām motoru – tehnisko sporta veidu federācijām – FAI (Aeronautikas), FIA (Automobiļu) un UIM (Motorlaivu).

 

Šajā sanāksmē tika izveidota starptautisko motoru sporta federāciju padome, kuras kopējā iniciatīva būs veicināt ilgtspējīgu tehnisko sporta veidu nākotni . Viens no padomes galvenajiem mērķiem ir dalīties zināšanās un savstarpējā pieredzē, izstrādāt kopīgu vides un alternatīvās enerģijas projektu u.c.

 

„Tā ir lieliska prakse, kas ļauj koordinēt un attīstīt tehniskos sporta veidus” komentē Latvijas Motosporta federācijas prezidents Egils Agarskis. „Kā zināms arī Latvijā jau ir ideja par tehnisko sporta veidu asociācijas dibināšanu. Šobrīd LaMSF jau notikušas pārrunas ar Latvijas Automobiļu federāciju, Latvijas Aeroklubu un Latvijas Ūdens motosporta federāciju šī jautājuma tālākā attīstīšanā. Šāda apvienošanās ļautu mums operatīvāk koordinēt problēmas, kas Latvijā saistās ar tehniskajiem sporta veidiem, to attīstību un kopīgi risināt un virzīt mūs interesējošos jautājumus valsts institūcijās. Patreiz par šiem jautājumiem cīnāmies katrs atsevišķi vai tikai ar dažu mūsu federāciju sadarbību. FIM un citas starptautiskās tehnisko sporta veidu federācijas jau ir sniegušas mums paraugu un tas varbūt paātrinās šīs idejas attīstību arī Latvijā.”

 

Atgādinām, ka FIM ir Starptautiska Motociklistu federācija, kura dibināta 1904.gadā un šobrīd sevī apvieno 103 nacionālās motosporta federācijas visā pasaulē.  FIM ir vadošā pasaules pārvaldes iestāde motosportā. Arī Latvijas Motosporta federācija ir FIM biedrs.

 

 

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Kuļikovs
LaMSF sabiedrisko attiecību speciālists
Twitter.com/LaMSF
lamsf(at)inbox.lv

 


© 2009 Biedrība SO Valdlauči | izstrāde: it24.lv